Våra medlemmar berättar

I de tidiga tonåren var jag något av en pojkflicka

I de tidiga tonåren var jag något av en pojkflicka, som kände ett starkt främlingskap inför andra tjejer i sin ålder och som hellre sällade sig till grabbarna. Under stark påverkan av några av mina lärare kom jag hastigt och lustigt till insikt om att jag var trans...
Läs mer

När jag var liten pojke så hade jag väldigt många "könsöverskridande uttryck"

När jag var liten pojke så hade jag väldigt många "könsöverskridande uttryck" (som man säger idag). Jag hade en sjal på huvudet som jag låtsades var långt hår. Precis som min idol Ariel, från Disneys "Den lilla sjöjungfrun". Jag lekte med Barbies och hade nästan bara tjejkompisar...
Läs mer

Jag var en tonårstjej som helst hade velat vara bög

Jag var en tonårstjej som helst hade velat vara bög. Dels lockade idén om att vara speciell och tillhöra en förtryckt minoritet som måste övervinna sina egna och andras fördomar, dels lockade tanken på en samkönad och därför jämställd relation...
Läs mer

Jag var hetero till tjugoårsåldern

Jag var hetero till tjugoårsåldern. Det föll mig aldrig in att jag skulle kunna vara något annat än hetero. Däremot fascinerades jag av könsöverskrivande och androgyna karaktärer i fiktion...
Läs mer

I veckan var jag involverad i ännu ett av dessa

I veckan var jag involverad i ännu ett av dessa… försök till samtal om kvinnors rätt att tala med varandra utan män i rummet. Sådana samtal handlar numera nästan alltid om män som också vill vara med...
Läs mer